Beachwood Grill

Converting a neighborhood mainstay into an urban eatery was the challenge with the renovation of the former Beechwood Grill in the Hillcrest neighborhood of Little Rock. To top it off, the renovation had to be completed in 30 days.

By discarding the previous restaurant’s dark carpet, dated, flowered wallpaper and tired furnishings, the new design was lightened up with maple-veneered panels and wood studs, sandblasted plexiglass panels and a Baltic birch plywood host stand. Local artist Gabriel Griffith collaborated with the client and us to create a series of original paintings depicting a day in the life of a waiter to enhance the dining space. To complete the vibrant space, the walls were painted off-white and nasturtium, ceiling tiles and grid were removed to expose the original tongue-and-groove ceiling, new pendant light fixtures were installed, and a new seating configuration of maple benches, chairs and tables was introduced.

Little Rock, Arkansas | 2003

Featured in:

Arkansas Times

FacebookTwitterPinterestShare